На Головну

«...Втрачену, обірвану, подекуди сплюндровану традицію підносить "ДУДАРИК", засвідчуючи огні отчої, одвічної класичної хорової культури ...Кажучи по-сучасному, "ДУДАРИК" є генетичною матрицею, де кристалізується нова духовність...»

"Культура і життя", Михайло Головащенко 19.02.1989 р., Київ.

Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6154

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

«Світла музика»

17.06.2012

17 червня 2012 року у храмі святих апостолів Петра і Павла (костел ордену Єзуїтів на вулиці Театральній), за підтримки Львівської міської ради, відбувся другий концерт хорової капели «Дударик» під назвою «Світла музика». Програма концерту також була побудована в хронологічному порядку, щоб показати слухачам розвиток української духовної музики. Розпочали ми виступ виконанням «Благослови, душе моя» Кирила Стеценка. Наступними прозвучали твори з ірмологіону, та фрагменти з літургії Миколи Дилецького, якими диригував Дмитро Кацал. Далі під керівництвом хормейстра чоловічого складу Назара Лозинського ми заспівали псалом «Блажен муж» в опрацюванні Андрія Гнатишина, та хоровий концерт №3 «Господи, силою Твоєю» Дмитра Бортнянського. Гарно зазвучав хоровий концерт Максима Березовського «Unser Vater». Під керівництвом хормейстра дитячого складу Мар’яни Хижої ми виконали Псалми Давидові №1 «Блаженний муж …» Мар’яна Кузана, та «Боже мій, нащо мене Ти покинув» Ганни Гаврилець. На завершення свого виступу ми заспівали з усіма присутніми в храмі «Боже великий, єдиний» Олександра Кошиця, та «Многая літа» Івана Біликовського. Виступ пройшов добре.

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (0)