На Головну

«…Це був один з найкращих виступів, які мені доводилось чути. Звучання дуже рівне, природнє, відтінювання динамічне, і диригент… В його роботі є щось від великого фон Караяна: ощадливий в жестах, але зрозумілий. Свою волю накидає виразом очей, мімікою обличчя, цілою поставою. На ледь помітні рухи долоні можна реагувати тільки після тривалих годин виснажливої праці. Для цього колективу це не складає ніякої проблеми, оскільки (на зразок познанських "Соловейків") мають свою хорову школу….»

"Кур'єр поморскі" 25.09.1991 р., Ян Шварцльозе

Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6154

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

Літературно-музична композиція «Осанна осені»

27.10.2012

27 жовтня  2012 року у Будинку органної та камерної музики з нагоди відкриття 42-го концертного сезону Лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Державна академічна хорова капела «Дударик» презентувала літературно – музичну композицію «Осанна осені». Ця композиція виконувалася без перерви між творами. Прекрасно декламував твори Л.Костенко, М.Коцюбинського, М.Вінграновського, М.Руденка, В.Глинчака народний артист України Григорій Шумейко. Солювали: Антоніна Оганесян (сопрано), Сергій Луценко (флейта), Соломія Приймак (сопрано),  Тетяна Вахновська (мецо-сопрано), Назар Лозинський (тенор), Назар Омельчук (бас). Диригував народний артист України Микола Кацал. У другому відділенні відбулася прем’єра «Messa» Дмитра Кацала. Цей твір написаний для хору, солістів та двох органів. Акомпонували: Тетяна Юринець (фортепіано) та Олена Мацелюх (орган). Диригував Дмитро Кацал.

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (5)

Іван04.11.2012 22:29:22

Перше відділеня пройшло немовби на одному диханні, БРАВО МАЕСТРО!А от прем'єра, дійсно сіренька, бракувало чіткості органу, все якось не впевнено. Але твір дуже добрий!!!!!!!!!

kontra01.11.2012 17:00:30

Цілком згоден з коментарієм слухача. Давно слідкую за виступами "Дударика". На жаль,це вже не та якість виконання, яка була колись...

Слухач01.11.2012 13:30:05

А премєра вийшла сіренька-сіренька

Співак28.10.2012 19:39:02

Без критики немає прогресу.Якщо хочеш бути "ніким"-сиди і нічого не роби(с).

слухач28.10.2012 16:26:09

для чого капела витрачає гроші на апаратуру для підзвучення якщо вона не взмозі навчити учасників концерту говорити в мікрофон? Шумейка не чути, солістів не чути, рояль розмазаний (принаймні могли б кришку відкрити). хор фальшиий, неритмічний, нічого не зрозуміло що співає. концерт не вдався!