Опитування

Під патронат якого святого підпадає хорова капела "Дударик"?

Святого Миколая Чудотворця

Святого Лазаря

Всього голосів: 6375

архів

Допоможіть назвати фотографію

У «Дударика» за роки існування назбиралося дуже багато фотографій, і деякі з них нажаль неназвані. Тому ми просимо всіх дудариків допомогти нам назвати фотографії які є тут.

dopomozhit_nazvaty_foto.jpg

Назви фото можете залишати у вигляді коментарів під ними.

Володимир Івасюк: сила серця і таланту в програмі концерту «20 шлягерів 20 століття»

06.10.2015

У концертній програмі "Дударика" «20 шлягерів 20 століття» пролунають чотири хіти українського метра: "Червона рута", "Водограй", "Мальви", "Я піду в далекі гори.."
13 і 20 жовтня у львівській філармонії «Дударик», солісти, естрадний оркестр представить ці, без перебільшення ШЕДЕВРИ.
Любов Івасюка до фольклору зробила його творчість по-справжньому народною: він передав у своїх піснях давній мелос і поетику сучасності. Разом з виконавцями /Ротару, Яремчуком, Зінкевичем та іншими/ митець створив власний вимір. Його музика стала символом усієі Украіни, вона стала "Нашою".
13 жовтня 1970 року вперше пролунали з Чернівців на всю Украіну пісні "Червона рута" і "Водограй" у виконанні ансамблю "Карпати". Це була сенсація!
Троє молодих юнаків - Володимир Івасюк, Назарій Яремчук, Василь Зінкевич, брали участь у конкурсах "Пісня-71", "Пісня-72" у Москві. У 1972 році композитор створив нові пісні - "Баладу про дві скрипки", "Казка гір", "Світ без тебе", "Я-твоє крило", "Два перстені", "Кленовий вогонь", "Пісня буде поміж нас", "Мальви". Володимир Івасюк - композитор був двічі лауреатом на фестивалі у Сопоті : у 1974- з піснею "Водограй", у виконанні С. Ротару, у 1977році- з піснею" У долі своя весна", на слова Ю.Рибчинського.

Додати коментар

Ім'я
Коментар
Код
  

Коментарі (0)